среда, 20. март 2013.

Seo optimizacija sajta šta je to?

Optimizacija web sajta za pretraživače predstzavlja niz postupaka i radnji po principima gde treba posetiocima i pretraživačima olakšati pronalaženje stranica na samom sajtu, odnosno pronalaženje vašeg web sajta na pretraživačima Google, Bingu, Krstarici, kao i ostalim.
Dosta je faktora koji utiču na samu optimizaciju sajta za pretraživače a glavni elementi kojima se bavi SEO su sadržaj, izgled i struktura web stranica, pa čak i njihov raspored, dostupnost stranica posetiocima (posetilac stranice je uvek potencijalni kupac i on je najvažniji) i pretraživačima odnosno paucima koji čitaju i indexiraju vaš sadržaj.

SEO Search Engine Optimization


seo optimizacija sajta
SEO da li ste neka čuli za taj pojam? To je skraćenica on engleskog naziva za optimizaciju stranica za pretraživače, Search Engine Optimization. Ako niste, ne bojte niste ništa ni propustili, jer u pitanju jedan relativno nov pojam i nije još zaživeo u potpunosti kod nas u Srbiji. Ljudi još uvek ne shvataju šta znači biti prvi na google. SEO je jako dinamična materija za proučavanje, nauka koja se menja iz dana u dan i svaki dan ima nešto novo. Zato ako vas iznenada cena optimizacije sajta koju niste očekivali, da znate možda je i ovo jedan razlog. Cilje seo optimizacije sajta je izgurati web stranicu što je moguće više vrhu pretrage na prvim stranama pretraživača. Ovde dolazi do izražaja poznavanje SEO tehnike i neka od pravila Googla koje primenjujeu rangiranju sajtova kako bi svoje kljijente što bolje pozicionirali na pretraživačima. 

Borba koju je Google najavio i ona se zadnjih godinu dana sprovodi, a to je očistiti nekvalitetne sajtove (mislim na sajtove sa lošim sadržajem) sa prvih strana. Google je sve veštiji u otkrivanju prevara pretraživača za što bolje pozicioniranje koje su se koristile popout farmi linkova, skrivenih ključnih reči, sakrivenog teksta, tekst u boji pozadine i sličlno.  

Нема коментара:

Постави коментар