уторак, 20. мај 2014.

Izrada sajta - kako da napravite odličan blog

Pre nego što počnete morate razmisliti šta je cilj vašeg projekta. Zašto pravite svoj blog i ko je ciljna publika. Kao i izrada sajta jer pisao sam već sajt se ne pravi više iz pomodarstva, već je to ozbiljan način proširivanja svog tržišta i povećanje zarade putem prodaje proizvoda ili usluga. Jedan od razloga pokretanja bloga je i promocija svog biznisa (evo, kao što to ja radim). Vaš cilj će oderediti metode i način na koji će se vaš blog razvijati.

Izaberite CMS platformu za svoj blog. Postoji mnogo različitih platformi koje možete izabrati , ali morate da pronađete onu koji vam pruža neke korisne funkcije. Trebalo bi pogledati različite kritike koje su napisali drugi blogeri da saznate koliko su pouzdane različite platforme. Moj izbor je izrada sajta u wordpressu, koji ne samo dobar za blog, već i za profesionalne sajtove. Odličan je i za seo optimizaciju sajta.

optimizacija sajta korak ispred svih
Kreirajte što bolji sadržaj na vašem sajtu. Čitaoci će posetiti vaš blog ponovo, ako ga redovno ažurirate sa više kvalitetnog sadržaja. Trebalo bi da pišu članke koji su stručno napisani, koji će pomoći čitaocima da saznaju uvek nešto novo čitajući vaše članke, mora im biti od pomoći. Koristite slike da bi vaše članke učinili zanimljivim, novi trend je koristiti video sadržaj na sajtu.

Morate dobro organizovati svoj blog. Trebalo bi da koristite stranice za vaš sadržaj, morate omogućiti posetiocima da pronađu sve vaše stranice kroz dobro orgnizovan meni. Vaši najnoviji članci će se pojaviti na početnoj stranici, ali možete učiniti da vaš stariji sadržaj lakše naći stvarajući veze sa novim člancima koje objavljujete. Takođe bi trebalo da kreirate arhivu za organizovanje sih svojih članka po temama i omogućiti posetiocima da koriste pretragu da biste pronašli članke o određenoj temi.

Optimizacija sajta, neizostavan deo, jer bez nje nema ni publike. Pokušajte da pronađete neke online zajednice koje bi bile zainteresovane za vašu temu i delite svoje linkove na vaše članke. Povežite se sa ljudima koji pišu sličan sadržaj i imaju sličnu, pa razmenite linkove. Ne zaboravite da je za optimizaciju sajta veoma važen internet marketink odnosno koristite maksimalno društvene mreže.

Još malo da pametujem

Pisanje bloga jeveoma koristan način da podelite svoje interese i život sa drugima. Trebalo bi da počnete da radite na svom blogu kada ste izabrali temu. Koristite ove savete da napravite blog i stignete do svoje ciljne publike. Imajte na umu da postane uspešan bloger, može potrajati neko vreme, sigurno mesecima, ne odustajte ako niste uspeli odmah, ništa se ne može postići preko noći.

1 коментар:

  1. Pravljenje sajta nije nimalo laka stavka mada je dostupno nauciti ga brzo i lako a mesto nakom sam ja naucio je
    http://www.oxfordwebstudio.com/web-dizajn.html

    ОдговориИзбриши