четвртак, 20. август 2015.

Seo optimizacija sajta koji je skoro napravljen

Za proteklih 5 godina koliko se uspešno bavim optimizacijom sajtova (lično sam zadovoljan rezultatima koje sam postigao, ali i svi moji klijenti) najčešće sam morao da objašnjavam kako optimizacija sajta ne može da se završi za dan, dva ili nedelju dana. Seo optimizacija sajtova je proces ili operacija koja zahteva vreme i ona traje. Najbolja optimizacija sjata (za mene) je ona koja traje i kombinuje sve moguće tehnike internet marketinga ili ti promocije sajta.

Seo optimizacija sada i odmah

Jedna od zabluda je da će se SEO efekti videti odmah, Potrebno je bar 3 nedelje da se neki prvi pomaci vide, a kod novog sajta to može baš da potraje. Da li bi bilo vama sumnjivo da sajt koji je napravljen juče već danas postane toliko popularan (da ima veliki broj dolaznih linkova). Naravno ni Google nije lud, pa će to odmah postati sumnjivo jer je veštački. Istorija jednog sajta je vrlo bitna, anju ne možete lažirati. Nemojte navaliti odmah na optimizaciju svog sajta, za početak ga periodično prijavljujte u direktorijume. Kod prijavljivanja u direktorijume postoji jedan problem što većinu drže pojedinci zbog optimizacije svojih sajtova i ako ste im konkurencija neće vas baš prihvatiti.
Nemojte koristiti tehnike koje će vas brzo lansirati na vrh Googla, jer će pad biti ubitačan,negde oko 9 i 10 strane. Jeftine i brza SEO rešenja, su kratka i sarađujte samo sa onima koji poštuju smernice za poboljšanje rangiranja sajta.

Nemojte pretrpavati vaše članke ključnim rečima, nemojte ih skrivati za ljudsko oko, jer ih od Google ne možete sakriti.
Pazite kako postavljate i gde postavljate svoje linkove jer izgradnja linkova ima još uvek najveći uticaj na seo optimizaciju sajta i u pozitivnom, a još više u negativnom smislu.

Нема коментара:

Постави коментар