уторак, 5. новембар 2013.

Optimzacija sajta taktike - smanjite cenu SEO

Dosta smo pričali o cenama optimizacije sajta i koliko su one opravdane, postoje i načini da nešto sami uradite, morate biti upporni i čitati seo tutoriale pa tako ako nešto savladate možete smanjiti cenu optimizacije sajta. Imate i dosta seo besplatnih alata koji vam mogu pomoći sa usmeravanjem gde i koje greške i na koji način da ispravite.

Iskoristite ključne reči pravilno

Pored svih osnovnih aspekata kao što su stavljanje ključne reči što bliže početku, želim da se proširi upotreba ključnih reči malo više.
Kada koristite ključne reči u URL, pokušajte da ga što je moguće kraće, a da se ne izgubi prenošenje značenja i obezbedi da ključna reč bude prisutna u URL-u. Možda ćete želeti da uklonite uobičajene reči kao što su recimo i i slično.
Pokušajte da odvojite ključne reči u URL-u sa crticama umesto bilo koje druge simbole, često se koristi donja crta _ ili +. Iako Google je sve bolj u diferencijaciji reči, bilo bi bolje da se držimo na crticama još uvek.
Koristite kombinacije za ključne reči u sadržaju. Pomaže povećanju relevantnosti sadržaja. Možda ćete želeti da uključite varijacije ključnih reči na stranici. Sajtovi koji koriste reči koje su semantički povezane su rangirani bolje od onih koji to nisu.

Poboljšajte svoju arhitekturu sajta i upotrebljivosti

To u velikoj meri pomaže, ako možete poboljšati arhitekturu sajta i upotrebljivost na stranici. Ne samo da ste olakšali korisnicima da pronađu ono što žele, takođe će i pretraživači lakše da  pronađu i pravilno indeksiraju vaš sajt .
Korisnici sistema za upravljanje sadržajem kao što su VordPress, Joomla itd sa njima ne morate da brinete mnogo o arhitekturi sajta, ali ako imate veliki statičan sajt možete biti u problemu.
Google je stalno gleda u kakvoj su korisnici interakciji sa vašim sajtom. Iako Matt Cutts, šef veb spam dela na Google tvrdi da njegov tim ne koristi podatke iz Google Analitics tima, oni imaju dosta drugih izvora za prikupljanje podataka od korišćenja, Google Chrome, Android uređaja, i još mnogo toga.
Videli ste da je Google personalizovao rezltate pretrge.

Optimizacija za lokalne pretrage

Znate da Google radi na poboljšanju personalizovanih rezultate pretrage. Dakle, ako neko iz Niša želi da kupi automobil, šanse da su rezultati kompanije u ili oko Niša biti relevantnije za korisnika .
Možete optimizovati za lokalne pretrage uključujući svoje poslovanje na Google mestima, uključujući i adresu mesta u svoj veb sajt .

Нема коментара:

Постави коментар