уторак, 25. март 2014.

Google webmaster tools pomoć pri optimizaciji sajta

Jedna od zanjčajnih pomoći za optimizaciju sajta može biti i analiza tehničkih aspekata sajta uz pomoć Google webmaster tools-a, a obično je i dovoljno pogledati statistike popisivanja, upozorenja o greškama ... Takođe velika pomoć od ovog alata je i u poboljšanju osnovne Seo optimizacije, odnosno on page optimizacije. U sledećih nekoliko primera pogledajte neke mogućnosti seo optimizacije.

HTML Poboljšanja
Pod izgled pretrage imate opciju HTML poboljšanja koji daje sliku svih problema sa meta opisima, oznakama naslova ...
Koliko je važno za seo optimizaciju sajta da svaka strana ima jedinstvene meta opise, mogli ste pročitati na nekom od mojih blogova, ali najbolja analiza svih dupliranih meta opisa nalazi se baš ovde i omogućava vam da brzo identifikujete sve probleme. Evo primera jednog sajta koji je odlično plasiran, i vidim da ima nekih grešaka.

Prikazano je da imam 10 istih naslova na sajtu.

Ključne reči na osnovu sadržaja
U Google index pronaćićete alatku koja pokazuje kaka Google vidi vaš sajt, pokazuje koje se ključne reči koriste na sajtu i njihove varijacije i značaj njihov u samom sajtu. Na osnovu ovoga možete da utvrdite da li je potrebno još više sadržaja za određenne ključne reči i teme.


Strukturirani podaci
Strukturirani podaci je koristan način da se objasni sadržaj vašeg sajta pretraživačima - koji može, u nekim slučajevima, da pomogne sa rang listi i saobraćaj . Ako imate struktuirane podatke na svom sajtu, GVT ima funkciju da pokazuje tip strukturiranih podataka koje Google bio u stanju da otkrije na vašem sajtu , zajedno sa URL adresama koje sadrže svaku vrstu. Možete naći ovaj izveštaj pod potraga Izgled pretrage > strukturirani podaci.

Sitemap
Sekcija Sitemap vam omogućava da vidite sve Sitemaps koje ste dodali, zajedno sa statističkim podacima, kao što je odnos broja strana podnetih i indeksiranih.
Još jedna odlična funkcija je test opcija mapa, možete obezbediti URL Sitemap, i Google ga skenira, brzo otkriva ako postoje bilo kakve grešake koje treba da se poprave .
Uklanjanje URL adrese
Ako je potrebno da uklonite URL iz Google-ovog indeksa, možete da koristite Google index - uklanjanjae URL adresa. Ovo može biti veoma moćan alat, ali koristite ga sa oprezom! Koristite samo ovaj alat ako želite da trajno uklonite URL.

Ako niste do sada koristili Google web maste tools, robajte sa ovim opcijama, ali to je tek deo koji se može koristiti za seo optimizaciju.